19. decembar 2023 09:52

Deđanski: Ubedljiva pobeda SNS garantuje stabilnost u državi

Izvor: TANJUG

podeli vest

Deđanski: Ubedljiva pobeda SNS garantuje stabilnost u državi

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Analitičar Stevica Deđanski izjavio je danas da lista oko SNS ima mogućnosti da u Beogradu napravi vrlo stabilnu većinu, a u protivnom će se ponovo ići na izbore, kao i da zbog Beograda ne može da dođe do postizborne krize jer ubedljiva pobeda Srpska napredne stranke garantuje stabilnost u državi.

Deđanski je za Tanjug ocenio da je plan dela opozicije liste "Srbija protiv nasilja" da dođu na vlast bez izbora, što im, kako kaže, narod u Srbiji ne dozvoljava.

"Oni su nekako fiksirali u svojim glavama, zato što se kreću u toj tviter zajednici, da su oni elita i da u principu imaju vlast. Ja verujem da su imali snove 'sad kad dođemo na vlast, pa imamo 10 milijardi, pa kad to potrošimo', a onda se probude i narod ih kazni zbog toga jer nisu davali konkretan predlog šta hoće rade, nego su bazirali na mržnji prema drugoj političkoj partiji", izjavio je Deđanski i dodao da to u Srbiji ne može da prođe jer građani hoće stabilnost.

Kako je naveo, ako postoji pravna država, opozicija treba da se povuče sa ulica i prekine proteste kako bi se formirala vlast.

"U Beogradu su (lista SNS) isto dobili većinu. Treba odbraniti izborne rezultate, a tu je SNS opet pobedila i to prilično ubedljivo i ima mogućnosti da se napravi vrlo stabilna većina. Ako to ne bude uspelo da se desi, ponoviće se izbori. Demokratije je demokratija, ako nešto ne funkcioniše, idemo na izbore, ne idemo da rušimo državu", rekao je Deđanski.

Deđanski kaže da ovi izbori nisu promenili ništa što se tiče razvoja Srbije, već da su promenili samo narativ da treba promeniti ekonomski razvoj i da treba promeniti ono što se govorilo u kampanji odbrane nacionalnog suvereniteta Srbije.

"Naravno da ima nezadovoljnih, i onih koji glasaju za vladajuću stranku, ali to nije prevagnulo u odnosu na pozitivne stvari koje rade. Mislim da će se to promeniti u budućnosti, da ta negativna i bezobrazna kampanja koja se svodila na mržnju prema Vučiću i porodici, da to više niko neće koristiti, jer zaista ne donosi rezultat a i nepristojno je", naveo je on.

Komentarišući sinoćne proteste ispred zgrade Republičke izborne komisije (RIK), izjavio je da ukoliko postoji iskrena namera da se protestuje zbog nečega što se stvarno desilo, onda bi u prvoj večeri kada su stigli rezultati, opozicija čestitala SNS na ubedljivoj pobedi u republici i u pokrajini, pa onda rekla da u Beogradu izražavaju sumnju i da će podneti prigovore.

"S obzirom da su oni u startu rekli 'pokradeno je, građani drugačije misle', pa građani su rekli šta misle na izborima, i nisu čestitali, to pokazuje lošu nameru. Njihovi protesti su nastavak svih onih protesta od ranije. Traži se haos u Srbiji da se šalje loša slika van zemlje, misleći da će time da dobiju glasove", rekao je Deđanski.