5. januar 2023 12:45

Miloš Jovanović: 2023. biće godina raspleta, Srbija će morati da odluči na koju će stranu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Miloš Jovanović: 2023. biće godina raspleta, Srbija će morati da odluči na koju će stranu

Foto: TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ

BEOGRAD - Predsednik Nove Demokratske stranke Srbije (Novi DSS) Miloš Jovanović ocenio je danas da će 2023. biti godina raspleta u kojoj će, kako smatra, Srbija morati da odluči da li će da brani sebe, svoju teritorijalnu celovitost ili će krenuti putem evroatlantskih integracija.

„Na raskrsnici smo, da li ćemo braniti sebe, svoju čast, istoriju, ili ćemo da krenemo putem tih evropskih integracija, gde bi se država na kraju rastvorila u evroatlantskom ludilu“, rekao je Jovanović za RTS.

On je istakao da EU nikada nije jasnije i otvorenije rekla da Srbija mora da se odrekne KiM ako hoće da postanemo članica EU.

"Manevarski prostor nam se u potpunosti suzio, više nema vremena za kupovinu vremena. I zato smo na raskrsnici. A Zapad ne želi bilo kakvo drugo rešenje, osim priznanja secesije Kosova", ocenio je jedan od lidera koalicije NADA.

On je dodao i da Aleksandra Vučića treba "držati za reč" da je KiM najveća srpska svetinja koju nikome neće predati u ruke.

Predsednik Novog DSS-a smatra da "mir mora da se čuva gotovo po svaku cenu", ali se plaši da su te mogućnosti skoro iscrpljene, jer Zapad neće kompromis.

"Potrebno je pokazati malo više odlučnosti, jer bi moglo da se desi na kraju da teza ’Mir po svaku cenu’ znači da danas damo KiM, sutra Republiku Srpsku, prekosutra neki drugi deo centralne Srbije", naveo je lider Nove DSS.