26. januar 2024 14:12

Vladimir Orlić sastao se sa delegacijom Asocijacije za promociju ekonomije Kine i Srbije

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vladimir Orlić sastao se sa delegacijom Asocijacije za promociju ekonomije Kine i Srbije

Foto: TANJUG/Narodna skupština Republike Srbije

BEOGRAD - Predsednik Narodne skupštine Srbije Vladimir Orlić sastao se danas sa delegacijom Asocijacije za promociju ekonomije, trgovine, kulture i turizma između Narodne Republike Kine i Republike Srbije i tom prilikom podsetio da dve zemlje veže strateško partnerstvo i čelično prijateljstvo, uspostavljeno pre svega zahvaljujući predsednicima Aleksandru Vučiću i Si Đinpingu, i koje sa svoje strane prate i Narodna skupština i Vlada Srbije.

Orlić je rekao da je Asocijacija formirana nedavno, na osnovu slova Sporazuma o slobodnoj trgovini između dve zemlje i izrazio uverenje da će saradnja u okviru iste značajno doprineti zajedničkom radu u oblastima koje obuhvata.

Predsednik Skupštine i članovi delegacije izrazili su zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom ostvarenom u oblasti ekonomije, trgovine, posebno kada je reč o investicijama i brojnim važnim infrastrukturnim projektima koje dve zemlje zajedno realizuju.

Iskazana je opredeljenost da se zajednički rad dodatno unapredi kada je reč o kulturi i turizmu, čemu će, kako je naglašeno na sastanku, Asocijacija svojim budućim aktivnostima pružiti doprinos.

Tokom razgovora, kojem su prisustvovali i predsednik Opštine Stari grad Radoslav Marjanović i predsednik Skupštine Opštine Stari grad Dušan Petrić, bilo je reči o konkretnim mogućnostima za saradnju između gradova i provincija u NR Kini i beogradskih opština, posebno onih koji su u prethodnom periodu potpisali sporazume o bratimljenju.

Delegaciju Asocijacije za promociju ekonomije, trgovine, kulture i turizma između Kine i Srbije činili su njen predsednik Zou Junvei i predstavnici nekoliko udruženja čiji rad Asocijacija objedinjuje.