31. januar 2024 14:50

Agencija za sprečavanje korupcije potpisala sporazum s Pravnim fakultetom u Novom Sadu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Agencija za sprečavanje korupcije potpisala sporazum s Pravnim fakultetom u Novom Sadu

Foto: Agencija za sprečavanje korupcije

NOVI SAD - Direktor Agencije za sprečavanje korupcije Dejan Damnjanović i dekan Pravnog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu Tatjana Bugarski potpisali su danas Sporazum o saradnji koji predstavlja okvir za realizaciju planiranih aktivnosti sa ciljem unapređenja rada institucija i dodatnog jačanja obrazovanja mladih na temu sprečavanja korupcije.

Sporazum je, kako su saopštili, otvorio niz mogućnosti koje imaju za cilj jačanje obrazovnih, naučnih i istraživačkih kapaciteta.

Direktor Dejan Damnjanović i dekan Tatjana Bugarski su, kako je saopšteno, povodom potpisivanja sporazuma naglasili značaj zajedničkog delovanja "imajući u vidu važnost obrazovnog sistema koji je u neposrednoj vezi sa mogućnostima efikasne prevencije korupcije".

Dodatno jačanje obrazovanja mladih na temu sprečavanja korupcije jedan je od prioritetnih ciljeva rada Agencije u 2024. godini.

Sporazum, kako preciziraju, predviđa razmenu informacija i iskustava u pitanjima vezanim za nauku i praksu u oblasti sprečavanja korupcije, učešće zaposlenih u Agenciji u izvođenju gostujućih predavanja, učešće u zajedničkim stručnim skupovima, zajednički rad na naučno-istraživačkim projektima, organizovanje stručne prakse studenata u Agenciji kao i realizacija istraživanja, studijskih programa, specijalističkih studija i drugih oblika obrazovno-naučnih aktivnosti u vezi sa borbom protiv korupcije.

Sporazum, kojim se uspostavlja dugoročna saradnja Agencije i Fakluteta, rezultat je nedavnog obeležavanja Međunarodnog dana i Nedelje borbe protiv korupcije, u okviru kojih je na novosadskom Pravnom faklutetu održana tribina "Obrazovanje mladih u funkciji sprečavanja korupcije".

Apostrofirana je uloga područne kancelarije u Novom Sadu koja će doprineti brzoj i efikasnoj realizaciji potpisanog Sporazuma.