1. februar 2024 13:38

Dačić: Opozicija nije htela da odbije mandate, jer im je Skupština pozornica

Izvor: TANJUG

podeli vest

Dačić: Opozicija nije htela da odbije mandate, jer im je Skupština pozornica

Foto: TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je danas da opozicija nije htela da odbije poslaničke mandate, jer im je Skupština, kako je rekao, jedina pozornica.

"Ako im je to glavna politika, zašto oni nisu hteli da odbiju ove mandate. Zato što znaju da im je Narodna skupština jedina pozornica i oni hoće da iskoriste tu pozornicu umesto da rade i idu po selima", rekao je Dačić za TV Pink i dodao da oni parlament žele da iskorite da tu prave perfomanse.

On je rekao da ga zanima kako će izgledati predstojeća sednica i zbog najave opozicionih stranaka da će njihovi poslanici prihvatiti mandate, ali da neće učestvovati u radu parlamenta.

"Biću u Skupštini, trebalo bi da bude verifikacija mandata. Baš me zanima kako će da izgleda ta sednica, jer bi trebalo da bude svečarskog karaktera i da kratko traje", rekao je Dačić.

Na pitanje šta opozicija želi da postigne sa pritiskom na ulici, parlamentu i institucijama Dačić je ocenio da bi za opoziciju bilo bolje da se aktivira u parlamentu i iznese određene ideje, kako bi promenili svoju političku percepciju kod građana.

"Građani ih percipiraju kao remetilački faktor i smatraju da su oni ti koji služe da se dođe do nekog haosa u parlamentu. Treba da polemišu, treba da se vode rasprave", objasnio je Dačić.