14. februar 2024 16:17

Đorđe Dabić: Državni vrh se i u nepredviđenim situacijama bori za napredak zemlje

Izvor: TANJUG

podeli vest

Đorđe Dabić: Državni vrh se i u nepredviđenim situacijama bori za napredak zemlje

Foto: TANJUG/OPŠTINA ALEKSANDROVAC

ALEKSANDROVAC - Državni sekretar Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Đorđe Dabić čestitao je građanima Aleksandrovca Dan opštine Sveti Trifun, a novoizabranoj predsednici opštine Jeleni Paunović poželeo uspeh u obavljanju te izuzetno važne i odgovorne funkcije.

On je na svečanoj sednici SO Aleksandrovac istakao da je ona bila veoma izazovna i neizvesna na međunarodnom planu, ali i da je državni vrh naučio da se u novim, nepredviđenim situacijama i okolnostima još snažnije bori za napredak i prosperitet zemlje i svih građana, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Dabić je istakao da je odgovorna politika predsednika Republike Aleksandra Vučića i čitave Vlade Srbije dala izuzetne rezultate koji se ogledaju, pre svega, u tome što je Srbija uspela da očuva mir i ekonomsku stabilnost.

Dodao je da država planira realizaciju mnogobrojnih projekata u okviru programa "Skok u budućnost", kao i da je u središtu ujednačen, integralni razvoj svake opštine i svakog grada.

Podsetivši da je MDULS nedavno objavilo konkurse za raspodelu sredstava u okviru tri javna poziva, čija je ukupna vrednost više od pola milijarde dinara, Dabić je pozvao lokalne samouprave da apliciraju za ova sredstva.

Kako je naveo, reč je o finansijskoj podršci za realizaciju infrastrukturnih projekata, razvoj eUprave, organizaciju događaja i manifestacija, smanjenje rizika od elementarnih i drugih nepogoda, kao i za uspostavljanje jedinstvenog upravnog mesta, ali i dodelu godišnjih nagrada za najbolje opštinske i gradske uprave.