15. februar 2024 11:34

Vučević na proslavi Dana državnosti: Prošlost je putokaz kako ćemo ići napred

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vučević na proslavi Dana državnosti: Prošlost je putokaz kako ćemo ići napred

Foto: TANJUG/JADRANKA ILIĆ

ORAŠAC - Izaslanik predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, potpredsednik vlade i ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je danas u Orašcu, na centralnoj državnoj ceremoniji povodom Dana državnosti Srbije, da ličnost svakog čoveka, njegovu sadašnjost i budućnost formira prošlost, kao putokaz kako ćemo ići napred.

"Postoji nešto što nam struji kroz krvotok, kroz mišiće i kroz organizam. Nešto što nadahnjuje našu dušu, nešto što nas drži i vuče napred. To nešto, dragi prijatelji, je vera. Vera je sve. Vera u sebe i svoj rod. Vera u brata, u majku, u oca. Vera u Boga, u narod", rekao je Vučević.

Kako je naveo, svako ko je pokušavao je da se prikaže drugačijim, različitim, da vrednost i tekovine naše predstavi kao ruglo, da je sve tuđe, lepše i bolje - završavao je u negaciji i autošovinizmu, u oholost prezira prema sebi i svome.

Srbija danas slavi Dan državnosti - Sretenje, u spomen na početak Prvog srpskog ustanka 15. februara 1804. godine u Orašcu i proglašenje Sretenjskog Ustava Kneževine Srbije 15. februara 1835. godine.