7. mart 2024 13:37

Vladimir Gajić: Narodna stranka zalaže se za okupljanje stranaka desnice i "treći put"

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vladimir Gajić: Narodna stranka zalaže se za okupljanje stranaka desnice i "treći put"

Foto: NARODNA STRANKA

BEOGRAD - Predsednik Narodne stranke Vladimir Gajić rekao je danas da će se ta stranka zalagati za to da se pred lokalne izbore ostvari zajednički nastup stranaka desnice i desnog centra i da bi takvoj političkoj opciji nacionalna politika i demokratija bili pođednako važni.

On je za RTS naveo da bi to bio "treći put" koji bi imao drugačiju ponudu i od vlasti i od prozapadne opozicije i da bi time izbegli da budu između dva pola, "čekića i nakovnja".

"Zato radimo na okupljanju stranaka desnice i desnog centra i nadamo se da će širom Srbije za lokalne izbore biti uspostavljene koalicije kao u beogradskoj opštini Rakovica, gde je postignut dogovor Narodne stranke, Dosta je bilo i Dveri“, rekao je Gajić.

Gajić smatra da partiji na vlasti odgovara referendumska atmosfera, a da je prozapadna opozicija, kako kaže, "upala u tu zamku", kao i da neki lideri te opozicije "sebi daju za pravo da izdaju ausvajs ko je opozicija, a ko nije".

Gajić je dodao i da opoziciji odgovara da izbori za Skupštinu Beograda budu održani što kasnije, ali da vlast "diktira uslove".

"Moraćemo da se prilagodimo tome da će izbori biti 28. aprila", rekao je Gajić.

On smatra i da bi u kampanji za beogradske izbore glavne teme trebalo da budu lokalnog karaktera, poput komunalnih pitanja i upravljanja prestonicom, ali da će verovatno biti nametnute državne i nacionalne teme, čemu će opozicija morati da se prilagodi, saopštila je Narodna stranka.