19. maj 2024 11:52

Vučić: Letimo ujutru za Njujork, pre toga sastanak sa Srbima iz regiona i patrijarhom

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vučić: Letimo ujutru za Njujork, pre toga sastanak sa Srbima iz regiona i patrijarhom

Foto: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ

BEOGRAD - Predsednik Aleksandar Vučić najavio je da će sutra ujutru u sedam sati krenuti redovnom linijom Er Srbije za Njujork, a da će se sastati pre puta sa predstavnicima Srba iz celog regiona, kao i sa patrijarhom Porfirijem u Hramu Svetog Save, između pola šest i šest, kada se očekuje da patrijarh iznese besedu o predstojećoj nedelji i drugim važnim temama.

Vučić je gostujući na Pinku rekao da ćemo već u četvratk uveče po srpskom vremenu znati ko su nam prijatelji u svetu - oni koji budu protiv rezolucije o genocidu u Srebrenici ili budu uzdržani.

"Mi ćemo već u četvrtak uveče po srpskom vremenu znati ko su nam prijatelji u svetu, a svi ostali su nam partneri. I biće nam potpuno jasno, mi ćemo to na svakom mestu pokazati. Svi oni koji ne glasaju ili su uzdržani ili su protiv, su nam prijatelji. I njihove zastave ćemo da slavimo i to prijateljstvo ćemo da čuvamo i negujemo. Sa svima ostalima ćemo da imamo korektne odnose, važni su nam partneri, ali ćemo dobro da znamo da nam nisu prijatelji", rekao je Vučić.

Kazao je da će u Njujorku imati mnogo sastanaka, a da će se u četvrtak boriti svi zajedno. "Rekao sam i ljudima koji idu sa mnom i koji su u delegaciji, ako nisu spremni da se bore i ako misle da je to samo uobičajeni put i nešto gde bi, iako najveći deo njih i ne uzima dnevnice, trebalo samo da neko uzme dnevnicu i da prođu dani ili nešto - da ne idu. A oni koji su spremni da se bore, na svaki mogući način, da samo oni pođu", naveo je Vučić.

Na izbore idemo u širokom frontu, opozicija pokazala neodgovornost

Predsednik Srbije poručio je danas da će lokalni izbori biti teški i da će se protiv liste oko SNS ujediniti mnogi interesi, da ima i onih kojima je Rokfeler davao pare, a da s druge strane od njih nije čuo šta će da urade za građane.

Vučić je rekao da se oko SNS okupio širi front, pokazujuću da razumeju u kakvoj je situaciji danas država, te da su zato tu i Ivica Dačić, Milica Đurđević i mnogi drugi, stari partneri.

"Tako da sam zadovoljan po tom pitanju i nije sve na nama, ne morate uvek da dobijete poverenje naroda, ali smo mi pokazali ozbiljnost i odgovornost", rekao je Vučić za TV Pink.

Sa druge strane, navodi Vučić, opozicija svojim podelama, deobama, svađama, sukobima i nesposobnošću da i liste podnesu na validan i zakonit način pokazuju neozbiljnost i neodgovornost.