20. maj 2024 14:13

Đorđe Milićević: Pred Srbijom najteži politički momenat, potrebno je jedinstvo

Izvor: TANJUG

podeli vest

Đorđe Milićević: Pred Srbijom najteži politički momenat, potrebno je jedinstvo

Foto: TANJUG/Ministarstvo bez portfelja/ Dušan Veljović

BEOGRAD - Ministar bez portfelja Đorđe Milićević otvorio je danas svečanost Kulturno-prosvetne zajednice Beograda, povodom dodele 53. nagrade "Zlatni beočug" istaknutim stvaraocima u oblasti kulture, nauke, umetnosti i obrazovanja i tom prilikom poručio da je jedinstvo našeg naroda danas potrebno više nego ikada.

"Pred Srbijom je jedan od najtežih političkih momenata u modernoj istoriji - 23. maja je sednica Generalne skupštine Ujedinjenih nacija na kojoj će se glasati o sramnoj rezoluciji o navodnom genocidu u Srebrenici", rekao je Milićević i naveo da je jedinstvo zemlji i narodu uvek donosilo spas kada su se nalazili u teškim situacijama, navodi se u saopštenju.

On je istakao da će predsednik Srbije u Njujorku "prkosno, ponosno i dostojanstveno stati pred najmoćnije zapadne sile", koje, kako je rekao, brutalnim pritiscima nameću rezoluciju čiji je smisao mnogo dublji nego što to žele javno da otkriju i s mogućim dalekosežnim posledicama nametanja genocidnog žiga celom srpskom narodu.

"Zbog toga je, sada više nego ikada, važno da se zbiju redovi i da svi stanu uz predsednika Srbije Aleksandra Vučića i državno rukovodstvo u teškoj borbi koju vodi za očuvanje nacionalnih interesa", rekao je ministar.