29. maj 2024 16:16

Skupštini Srbije uručena donacija knjiga Instituta za srpsku kulturu sa KiM

Izvor: TANJUG

podeli vest

Skupštini Srbije uručena donacija knjiga Instituta za srpsku kulturu sa KiM

Foto: Shutterstock.com/saiko3p, ilustracija

BEOGRAD - Predstavnici Instituta za srpsku kulturu Priština - Leposavić posetili su danas Narodnu skupštinu i uručili Biblioteci donaciju od 25 naslova sopstvenih izdanja, saopštila je Narodna skupština.

Predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić zahvalila je na donaciji, ističući da će se poklonjene knjige, koje se u najvećoj meri bave tematikom Kosova i Metohije i našeg naroda, pridružiti impresivnom fondu Biblioteke Narodne skupštine, koja broji više od 60.000 izdanja.

Ona je istakla da će od danas ti naslovi biti dostupni svim generacijama koje dolaze te da će moći da se bliže upoznaju sa istorijom našeg KiM i životom našeg naroda u tom delu Srbije.

Brnabić je istakla da je veoma bitno da Narodna skupština uspostavi tešnju saradnju sa Institutom za srpsku kulturu Priština - Leposavić, kako bi pružila podršku njegovom radu, ali i kako bismo svi mi mnogo više naučili o srpskoj kulturi i srpskom narodu na KiM.

Direktor Instituta Dragan Tančić naglasio je da je to jedini naučni institut multidisciplinarnog karaktera na KiM i da ima veliki značaj u očuvanju srpske kulturne baštine na tom prostoru.

Izrazio je nadu da će, i pored teških i složenih prilika, Institut opstati, ukazavši da veliku podršku u radu pružaju Vlada Srbije i predsednik Republike.