30. maj 2024 17:15

Marko Đurić sa šefom Misije OEBS-a u Srbiji Janom Bratuom: Srbija ostaje posvećena očuvanju mira i stabilnosti u regionu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Marko Đurić sa šefom Misije OEBS-a u Srbiji Janom Bratuom: Srbija ostaje posvećena očuvanju mira i stabilnosti u regionu

Foto: TANJUG/MSP

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić naglasio je danas u razgovoru sa šefom Misije OEBS-a u Srbiji Janom Bratuom, da Srbija ostaje posvećena očuvanju mira i stabilnosti u regionu, kao i da u narednom periodu želi da snaži partnerstva i prijateljske odnose sa zemljama širom sveta.

Šef srpske diplomatije je ukazao na to da je jedan od najvećih izazova za Srbiju situacija na Kosovu i Metohiji, istakavši da nema napretka u normalizaciji odnosa, kao i da su Srbi koji tamo žive svakodnevno izloženi raznim pritiscima, diskriminaciji i provokacijama.

Đurić je rekao da je Srbija zahvalna na pomoći i podršci koju Misija već dugi niz godina pruža u sprovođenju reformi u oblastima koje su od suštinskog značaja za dalji napredak naše zemlje, posebno na polju evrointegracija, saopštilo je resorno ministarstvo.

Ocenio je da su reforme kontinuiran proces, kao i da je nova Vlada Srbije u potpunosti posvećena jačanju svojih kapaciteta i sprovođenju politika koje će dovesti do opšteg napretka naše zemlje.

Sagovornici su istakli da je dosadašnja saradnja Srbije i Misije donela vrlo vidljive rezultate i dobrobiti za celo društvo i ukazali na obostranu posvećenost zajedničkom radu u budućem periodu.