1. jun 2024 20:00

Đurđević Stamenkovski prisustvovala festivalu "SimfoniFest Novi Sad"

Izvor: TANJUG

podeli vest

Đurđević Stamenkovski prisustvovala festivalu "SimfoniFest Novi Sad"

Foto: TANJUG/MINISTARSTVO ZA BRIGU O PORODICI

NOVI SAD - Ministarka za brigu o porodici i demografiju Milica Đurđević Stamenkovski prisustvovala je danas festivalu klasične muzike za decu "SimfoniFest Novi Sad" i poručila da je muzika blagodat koja nam je veoma značajna u životnoj svakodnevici, kao i da je raduje saznanje da postoji ideja da ovakve manifestacije budu sveprisutne u čitavoj Srbiji.

"Muzika koja se promoviše na ovom festivalu je ona koja traje i ima kvalitet, takva muzika će se slušati generacijama i Vlada Srbije želi da podrži upravo ovakve događaje i projekte", rekla je ministarka Đurđević Stamenkovski, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Istakla je da se realizacijom ovog i sličnih projekata šalje prava poruka, kojom se daje podstrek deci da se zainteresuju za muziku i daje doprinos da se ohrabre mladi i talentovani ljudi da se njom bave.

Dodala je da sličnim manifestacijama treba stići i do sela, da muzika spoji svu decu, jer, kako je navela, Srbija jeste jedna velika porodica.

"Daćemo doprinos da Srbija bude puna dečijeg osmeha, da imamo što više škola, igrališta, sportskih terena i svih ostalih prostora, gde će naša deca biti sigurna, bezbrižna i gde će im na najlepši mogući način proticati detinjstvo. Želim da vas muzika i pesma prate čitavog života", poručila je ministarka.