3. jun 2024 13:22

SNS Valjevo: Koaliciona lista SNS osvojila više od 55 odsto glasova ili 30 mandata

Izvor: TANJUG

podeli vest

SNS Valjevo: Koaliciona lista SNS osvojila više od 55 odsto glasova ili 30 mandata

Foto: Shutterstock.com/ Sergey Tinyakov, ilustarcija

VALJEVO - Gradski odbor Srpske napredne stranke (SNS) Valjevo objavio je danas da je na lokanim izborim pobedila koaliciona lista "Aleksandar Vučić- Valjevo sutra", koja je dobila više od 55 odsto glasova, što je apsolutna većina odbornika u Skupštini grada Valjeva, sa 30 osvojenih mandata. 

"Ovi izbori još jednom su pokazali da Valjevci pre svega cene rad i ideju o napretku našeg grada. Zahvaljujem se svima koji su nam svojim glasovima ukazali poverenje na ovim izborima, članstvu naše stranke u Valjevu, koalicionim partnerima, a posebno predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, koji je podržao svaki naš plan o razvoju, a neretko i sam bio inicijator istih. Čestitam protivnicima na ostvarenim izbornim rezultatima i očekujem konstruktivnu saradnju za dobrobit našeg grada, jer budućnost našeg grada počinje već danas. Živelo naše Valjevo", poručio je nosilac liste "Aleksandar Vučić - Valjevo sutra" Lazar Gojković.

Šef Izbornog štaba "Svanuća" Željko Trifunović rekao za Kolubarske da će ta lista imati 17 odbornika, a kandidat za gradonačelnika ove liste Ivan Manić dodao je da je za ovu listu glasalo 12.500 građana.

Prema preliminarnim rezultatima lokalnih izbora u Valjevu koje je jutros objavio ovaj sajt, lista "Aleksandar Vučuć - Valjevo sutra", koju čini 11 partija, osvojila je 55,30 odsto glasova izašlih birača, dok je lista "Svanuće - Ujedinjeno Valjevo može", koalicija šest partija, dobila 32,79 odsto glasova.

"Ujedinjena patriotska opozicija Valjevo - za kralja i otadžbinu, prof. dr Branimir Nestorović" dobila je oko 4,7 odsto glasova, "Ruska stranka - Rusija i Valjevo u srcu - Milija Nestorović" osvojila je oko 1,9 odsto, "Ekologija, zeleno Valjevo - Stil života" dobila je oko 1,9 odsto glasova i "Kasnimo - Narodna stranka - Mirjana Jugović, Srpski pokret Dveri - Stanko Ranković" dobila je oko 0,9 odsto glasova građana, navodi se na sajtu Kolubarske.

Prema preliminarnim rezultatima, od 51 odbornika u Skupštini grada, lista "Aleksandar Vučuć - Valjevo sutra" imaće 30 mandata, "Svanuće - Ujedinjeno Valjevo može" imaće 17, "Ujedinjena patriotska opozicija Valjevo - za kralja i otadžbinu, prof. dr Branimir Nestorović" imaće dva mandata i po jedan odbornički mandat imaće manjinske "Ruska stranka - Rusija i Valjevo u srcu - Milija Nestorović" i "Ekologija, zeleno Valjevo - Stil života".

Na lokalnim izborima u Valjevu glasalo je oko 50 posto upisanih birača, što je značajno manja izlaznost nego u decembru prošle godine na vanrednim parlamentarnim izborima kada je na birališta izašlo 62,1 posto upisanih birača.

Na teritoriji grada Valjeva u birački spisak upisano je 74.878 punoletnih građana, koji su glasali na 103 biračka mesta.