3. jun 2024 13:07

Bojan Bilbija: Rezultati pokazuju da Vučić nije preterivao kada je najavio ubedljivu pobedu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Bojan Bilbija: Rezultati pokazuju da Vučić nije preterivao kada je najavio ubedljivu pobedu

Foto: Tanjug TV

BEOGRAD - Urednik političke rubrike "Politike" Bojan Bilbija rekao je danas da su rezultati održanih izbora pokazatelj da predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije obmanjivao i preterivao kada je rekao da će na ovim izborima pobeda biti ubedljivija nego na onim održanim 17. decembra.

"Pre svega u Beogradu, ali i u drugim sredinama. Pokazao se taj 'efekat Vučić', da na njegovo ime i prezime građani daju svoje poverenje listama koje on predvodi, ne previše uzimajući u obzir kakvi su realni kadrovi na lokalu. Videli smo na kraju nažalost, da nisu svuda ti kadrovi bili idealni, da tako blago kažemo, i to je u nekim sredinama opozicija iskoristila, po meni ne nudeći ništa bolje", rekao je Bilbija za Tanjug.

Poverenje koje su građani dali Vučiću na ovaj način, ocenio je Bilbija, zasluženo je njegovom snažnom borbom u proteklih nekoliko meseci.

"Počev od sprečavanja ulaska tzv. Kosova u Savet Evrope iako je to bila gotova stvar, pa onda preko borbe u Ujedinjenim nacijama gde je dva puta boravio, štitio interese Srbije i sprečio da bude natpolovična većina glasova koji osuđuju Srbiju i srpski narod.Zatim njegov finiš u kampanji, gde je do maksimuma bio otvoren i iskren prema ljudima i pobudio viziju stabilnosti u okolnostima globalnih kretanja", rekao je Bilbija.

Kada je reč o rezultatima lokalnih izbora u Nišu, Bilbija je ocenio da će ipak biti formirana opoziciona većina, iako je SNS dobio najviše glasova.

"Svakako, mislim da i ne bi bilo loše da opozicija formira vlast i da se okuša u jednom gradu, ako su građani to želeli. Da probaju i da vide koliko je teško voditi jedan grad, suočiti se sa realnim problemima. Svaki problem treba rešiti, a to je teže nego sprovoditi kampanju od mesec dana i pričati nešto, a ne morate da snosite odgovornost", ocenio je Bilbija.

Smatra da sada sledi "period rada" i tri godine stabilnosti bez izbora, do predsedničkih izbora.