8. jun 2024 13:10

Vranje i opština Brod potpisali protokol o saradnji

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vranje i opština Brod potpisali protokol o saradnji

Foto: Shutterstock.com/thodonal88, ilustracija

BEOGRAD- Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković i načelnik Opštine Brod u Republici Srpskoj Zoran Vidić potpisali su danas u maloj sali Skupštine grada Protokol o saradnji.

Na sastanku održanom u okviru prvog Sverpskog sabora, dogovorena je saradnja u oblastima privrede, trgovine, sporta, obrazovanja, kulture, unapređenja položaja mladih i očuvanja kulturno – istorijske baštine dva bratska grada.

"Imajući u vidu značaj, položaj i dosadašnji doprinos unapređenju i razvoju svojih lokalnih zajednica, Grad Vranje i opština Brod izražavaju obostranu želju i interes da uspostave saradnju zasnovanu na principima ravnopravnosti, međusobnog uvažavanja i poštenja", piše u tekstu Protokola.

Grad Vranje i Opština Brod potpisali su Povelju o bratimljenju pre pet godina, 7. septembra, na 75. godišnjicu oslobođenja Vranja u Drugom svetskom ratu.

Tom prilikom, gradonačelnik Milenković je rekao da je taj čin "kruna dobrih odnosa dve lokalne zajednice koje dele zajedničku istoriju, tradiciju, jezik, veru i kulturu", dodajući da je "veza između Broda i Vranja postala jasnija i snažnija".

Današnjem potpisivanju protokola prisustvovali su i zamenik gradonačelnika Milan Ilić i gradski većnici Nenad Đorđević, Nebojša Stamenković i Saša Stamenković.