8. jun 2024 17:12

Počela centralna manifestacija Svesrpskog sabora na Trgu republike

Izvor: TANJUG

podeli vest

Počela centralna manifestacija Svesrpskog sabora na Trgu republike

Foto: TANJUG/RADE PRELIĆ

BEOGRAD  - Centralno obeležavanje manifestacije - Prvog svesrpskog sabora "Jedan narod, jedan sabor - Srbija i Srpska zajedno", počelo je danas na Trgu republike u prisustvu predsednika Srbije i Republike Srpske Aleksandra Vučića i Milorada Dodika.

Svečanost kojoj prisustuvju i najviši zvaničnici Srbije i RS, počela je himnom Srbije "Bože pravde" i Svečanom pesmom Republike Srpske.

Predsednici Vučić i Dodik obratiće se okupljenim građanima.

Na Trgu, kojim se vijore srpske zastave, nastupiće folkloraši iz 20 Kulturno umetničkih društava Repubike Srpske, koji su nešto posle 16 sati krenuli od Skupštine grada Beograda preko Terazija do fontane ispred Kulturnog centra Beograda, gde su se sreli sa članovima 30 KUD-ova iz Srbije, a koji su Knez Mihailovom prodefilovali od platoa na Kalemegdanu. Na mestu ukrštanja razmenili su nacionalne zastave.

Centralna manifestacija kojoj prisustvuju i najviši zvaničnici Srbije i RS, kao i gradonačelnici Beograda i Banjaluke Aleksandar Šapić i Draško Stanivuković biće završena pesmom "Ovo je Srbija".

Planirano je da dvojica predsednika i članovi dveju vlada obiđu i Narodni muzej na Trgu republike.

Svesrpski sabor nosi glavnu poruku da su Srbi, gde god da žive, jedan narod, da streme istim ciljevima, imaju zajedničku istoriju, promovišu mir i dobre odnose sa svima u regionu.