16. jun 2024 20:36

Selaković prisustvovao Svečanoj akademiji u Loznici povodom Dana grada

Izvor: TANJUG

podeli vest

Selaković prisustvovao Svečanoj akademiji u Loznici povodom Dana grada

Foto: TANJUG/MARKO ĐOKOVIĆ

LOZNICA - Ministar kulture Nikola Selaković prisustvovao je Svečanoj akademiji povodom Dana grada Loznice i tom prilikom istakao da se Loznica razvija iz godine u godinu, što je preduslov za razvoj i u oblasti kulture.

Selaković je naglasio da je, dolazeći prethodnih godina, bio svedok koliko se Loznica menja i gradi i sve više postaje bolje mesto za život, kao i da se u poslednjim godinama može podičiti privrednim, infrastrukturnim, zdravstvenim i sveukupnim razvojem.

Ministar je napomenuo da će se od Beograda do Loznice sledeće godine stići mnogo brže i sigurnije, jer se bliži kraj izgradnji brze saobraćajnice koja je već došla do Šapca.

"Uveren sam da će taj zamajac razvoja, koji je nastupio onda kada je Loznica podržala politiku razvoja koju vodi predsednik Republike Aleksandar Vučić, dočekati i taj trenutak da i kultura ovde mnogo više i bolje cveta, gde je u novom veku na određeni način podstaknuta Vukovom reformom srpskog jezika, jer jezik jeste osnova i osobina svake kulture", naglasio je ministar.

Na svečanoj akademiji laureatima su dodeljene nagrade, a najviše priznanje uručeno je Tamari Vučić, supruzi predsednika Republike Srbije.