20. jun 2024 20:05

Britanska ambasada proslavila rođendan kralja Čarlsa Trećeg, prisustvovao i Aleksandar Vučić

Izvor: TANJUG

podeli vest

Britanska ambasada proslavila rođendan kralja Čarlsa Trećeg, prisustvovao i Aleksandar Vučić

Foto: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ

BEOGRAD  - Britanska ambasada proslavila je večeras zvaničan rođendan kralja Čarlsa Trećeg u rezidenciji ambasadora u Beogradu, a događaju je prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Britanski ambasador u Srbiji Edvard Ferguson je podsetio da je ovo prvi put da se zvaničan rođendan britanskog kralja proslavlja u Beogradu, kao i da sa svojom porodicom nešto manje od godinu dana živi u Beogradu.

"Želeo sam da kažem koliko smo srećni, što svakodnevno možemo da ovu lepu i fascinantnu zemlju nazovemo domom", poručio je Ferguson.

Naveo je da putujući po Srbiji susreo brojne izvanredne ljude i istakao da mu je najveći utisak u poslednjih godinu dana kako obavlja funkciju ambasadora u Beogradu to što vidi koliko potencijala ima naša zemlja, kao i koliko mogućnosti ima za Veliku Britaniju i Srbiju da razvijaju i produbljuju partnerstvo.

 

Predsednik Vučić na proslavi zvaničnog rođendana kralja Čarlsa Trećeg u Beogradu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas proslavi zvaničnog rođendana britanskog kralja Čarlsa Trećeg u Beogradu.

"Na prijemu povodom nacionalnog praznika Ujedinjenog Kraljevstva i zvaničnog rođendana kralja Čarlsa Trećeg, jednog od najznačajniih monarha današnjice. Ovo je ujedno i lep povod za razgovor sa ljubaznim domaćinom, ambasadorom Edvardom Fergusonom, kojeg sam zamolio da Njegovom veličanstvu prenese najlepše želje za dobro zdravlje i uspešnu vladavinu u ovim vremenima velikih globalnih previranja", napisao je Vučić na svom Instagram nalogu.

Britanska ambasada proslavila je večeras zvaničan rođendan kralja Čarlsa Trećeg u rezidenciji ambasadora u Beogradu.