27. jun 2024 21:31

Marko Đurić: Srbija zahvalna Trinidadu i Tobagu na doslednoj podršci

Izvor: TANJUG

podeli vest

Marko Đurić: Srbija zahvalna Trinidadu i Tobagu na doslednoj podršci

Foto: TANJUG/Ministarstvo spoljnih poslova

ASUNSION - Ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić sastao se u Paragvaju sa ministrom inostranih poslova Trinidada i Tobaga Ejmerijem Braunom u okviru učešća na 54. redovnom zasedanju Generalne skupštine Organizacije američkih država, koje se održava u Asunsionu.

Ukazavši na posvećenost daljem razvoju prijateljskih odnosa sa Trinidadom i Tobagom, Đurić je konstatovao da su oni, između ostalog, utemeljeni na dugogodišnjoj saradnji tokom zajedničkog članstva u Pokretu nesvrstanih zemalja.

"Srbija je zahvalna na doslednoj podršci Trinidada i Tobaga očuvanju našeg suvereniteta i teritorijalnog integriteta", istakao je Đurić i izrazio uverenje da će ta podrška biti nastavljena i u budućnosti.

Prema njegovim rečima, Srbija pridaje veliki značaj daljem unapređenju odnosa sa regionom Latinske Amerike i Kariba, sa težnjom da ekonomske i bilateralne veze sa zemljama tog dela sveta prate tradicionalno visok nivo partnerstva i prijateljstva, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Govoreći o perspektivama saradnje dveju zemalja, Đurić je ukazao na zainteresovanost za jačanje ekonomskih odnosa, kao i za razmenu poseta privrednih delegacija u cilju unapređenja poslovnih veza.