28. jun 2024 20:51

Miloš Vučević: Srbija pamti i zauvek čuva sećanje na sinove i kćeri koji poginuli za slobodu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Miloš Vučević: Srbija pamti i zauvek čuva sećanje na sinove i kćeri koji poginuli za slobodu

Foto: TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

BEOGRAD - Premijer Srbije Miloš Vučević prisustvovao je danas u Pljevljima otkrivanju spomenika pripadniku Vojske Jugoslavije Predragu Leovcu koji je stradao u bici na Košarama 1999. godine.

"Došao sam na Vidovdan da se poklonim senima Predraga Peđe Leovca neumrlog heroja sa Košara! Srbija pamti i zna ko je vjera a ko ne vjera!

Srbija će zauvek čuvati sećanje na svoje sinove i kćeri koji su svoje živote prineli radi nas i naše slobode! Neka ti je večna slava i hvala besmrtni viteže naš!", poručio je Vučević, objavljeno je na instagramu premijera.

Potporučnik Vojske Jugoslavije Predrag (Mila) Leovac rođen je 20. decembra 1975. godine u Pljevljima u Crnoj Gori. Završio je Vojnu akademiju Kopnene vojske, smer pešadija. Tokom borbenih dejstava na Kosovu i Metohiji nalazio se na dužnosti komandira voda u 53. graničnom bataljonu.

Poginuo je u borbi protiv albanskih terorista 14. aprila 1999. godine, u rejonu sela Košare kod Đakovice. Odlikovan je Ordenom za zasluge u oblastima odbrane i bezbednosti prvog stepena. Ove godine, na obeležavanju 25 godina od pogibije potporučnika Leovca, njegovoj porodici uručena je Zlatna plaketa Ministarstva odbrane Republike Srbije.