29. jun 2024 17:47

Vučić: Žandarm Miloš Jevremović biće odlikovan čim izađe iz bolnice

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vučić: Žandarm Miloš Jevremović biće odlikovan čim izađe iz bolnice

Foto: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ

BEOGRAD  - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas u Urgentnom centru povređenog pripadnika Žandarmerije Miloša Jevremović koji je zadobio teške povrede prilikom obavljanja službene dužnosti ispred ambasade Izraela i najavio da će biti odlikovan, jer je na ozbiljan i odgovoran način reagovao i likvidirao teroristu.

Vučić je novinarima rekao da je Jevremović svestan, da je operacija uspešno prošla i da je u veoma dobrom stanju.

Vučić je istakao i da je Jevremović iako sa strelom u vratu reagovao vešto i ozbiljno i likvidirao teroristu.

Predsednik je naveo da se traga za još jednim licem koje se rukovodi istim principom kao Salahudin Žujović, i rekao da su oni bili praćeni.

Postoji 100 grupa indikativnih na terorizam,nećemo imati milosti

 Aleksandar Vučić izjavio je danas da u Srbiji postoji stotinu grupa koje su praćene zbog nelegalnih aktivnosti indikativnih na terorizam, koje su na slobodi, a čiji pripadnici ne mogu da se uhapse, jer nema dokaza.

"I onda dođete vi i pitate nas što ih nismo hapsili kada smo znali kakvi su, a bez dokaza ne možemo. Još i da im plaćamo naknadu što su bez dokaza bili u pritvoru", rekao je Vučić novinarima ispred Urgentnog centra gde je obišao povređenog žandarma Miloša Jevremovića.

Rekao je i da će ovo stanje da traje tri do četiri dana, dok se svi indikovani na terorizam ne uhapse i ulice ponovo budu sigurne.

"Lovimo ih znamo i imena i sve drugo. Obavićemo taj posao. Važno da je Miloš Jevremović živ i pokazao je kako se postupa. Nećemo imati milosti prema terorizmu", rekao je Vučić.

Srbija neće imati milosti prema teroristima

Predsednik Srbije saopštio je danas da je presrećan što se žandarm Jevremović Miloš, koji je teško ranjen u napadu ispred ambasade Izraela, oseća dobro posle operativnog zahvata i poručio da Srbija neće imati milosti prema teroristima.

"Čestitao sam Milošu na izuzetnoj hrabrosti, pokazanoj prisebnosti i uspešno obavljenom zadatku u borbi sa teroristom. Srbija neće imati milosti prema teroristima!", naveo je Vučić na Instagramu.

Vučić je obišao danas u Urgentnom centru povređenog pripadnika Žandarmerije Miloša Jevremovića koji je zadobio teške povrede prilikom obavljanja službene dužnosti ispred ambasade Izraela i najavio da će biti odlikovan, jer je na ozbiljan i odgovoran način reagovao i likvidirao teroristu.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je napad izveo Miloš Žujović (25), versko ime Salahudin, konvertit iz Mladenovca, koji je prešao da živi u Novi Pazar.