29. jun 2024 18:09

Senad Halitović: Islamska zajednica Srbije najoštrije osuđuje napad na pripadnika žandarmerije

Izvor: TANJUG

podeli vest

Senad Halitović: Islamska zajednica Srbije najoštrije osuđuje napad na pripadnika žandarmerije

Foto: Tanjug video

NOVI PAZAR  - Islamska zajednica Srbije najoštrije osuđuje napad na pripadnika žandarmerije MUP-a Srbije, saopštio je danas reisu-l-ulema IZS Senad Halitović poručivši da se današnji zločin kosi sa učenjem islama i da predstavlja "delo bezumnog pojedinca".

"Islam najstrožije zabranjuje bilo kakvu vrstu nasilja prema bilo kome, a život sa aspekta islama predstavlja posebnu svetost koju smo svi dužni štititi i koju ničim ne smemo ugrožavati. Ovakva zlodela kose se sa svim verskim učenjima a posebno sa učenjem islama", naveo je Halitović.

Današnji zločin, kako je naglasio, predstavlja delo bezumnog pojedinca.

"Ranjenom pripadniku žandarmerije želimo brz oporavak i povratak u časnu službu zaštite javnog reda i mira, a svim građanima poručujemo da će rukovodstvo Islamske zajednice Srbije nastaviti svim svojim kapacitetom da deluje u pravcu izgradnje zdravih i tradicionalno dobrih prijateljskih medjukonfesionalnih odnosa i očuvanju mira u Republici Srbiji", saopštila je Informativna služba Islamske zajednice Srbije.

Pripadnik Žandarmerije Miloš Jevremović (34) ranjen je danas u napadu ispred izraelske ambasade u Beogradu. Napadač je identifikovan kao Miloš Žujović (25), versko ime Salahudin, konvertit iz Mladenovca, koji je prešao da živi u Novi Pazar.