30. jun 2024 17:23

Dačić: Pretnje Vučiću od strane Prištine poruka su svim Srbima na KiM

Izvor: TANJUG

podeli vest

Dačić: Pretnje Vučiću od strane Prištine poruka su svim Srbima na KiM

Foto: TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ

BEOGRAD  - Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić osudio je danas izjave predstavnika režima u Prištini protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ističući da su one poruka svim Srbima sa Kosova i Metohije, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova

“Izjave predstavnika režima u Prištini protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića jesu poruka svim Srbima sa Kosova i Metohije. Njihov je cilj da ih sve pohapse i proteraju, da etnički očiste KiM od Srba", poručio je Dačić.

On je konstatovao da međunarodna zajednica mirno gleda te izlive mržnje i besa prema Vučiću, Srbiji i srpskom narodu.

"A zašto im smeta Vučić? Zato što zahvaljući borbi predsednika Vučića nikada neće ostvariti svoj krvavi cilj, i nikada neće postati članica Ujedinjenih nacija. A Svečlja, kao osvedočeni separatista i pripadnik OVK, može da očekuje da će ga stići ruka pravde", naveo je ministar.

On je naglasio da sama činjenica da se preti čoveku sa kojim vode dijalog u Briselu, pokazuje da oni ne žele nikakav dogovor, već samo sukobe.

"Dokle će više međunarodna zajednica da ćuti i toleriše ratne bubnjeve iz Prištine, neka se opredele, hoće li međunarodna zajednica rat ili mir?” izjavio je Dačić.

Ministar policije privremenih prištinskih institucija Dželjalj Svečlja danas je, povodom plakata na severu Kosova sa likom predsednika Srbije Aleksandra Vučića uz poruku "vrhovni komandante čekamo te", zapretio da će Vučić, ukoliko dođe na Kosovo bez prethodnog zahteva – biti uhapšen.