10. jul 2024 16:33

Zamenik načelnika Generalštaba VS obišao Tehnički opitni centar

Izvor: TANJUG

podeli vest

Zamenik načelnika Generalštaba VS obišao Tehnički opitni centar

Foto: TANJUG/MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE

BEOGRAD - Zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Želimir Glišović obišao je danas Tehnički opitni centar na lokacijama razmeštaja u Beogradu i Nikincima.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, Glišović je prilikom obilaska sagledao organizaciju života i rada i primio izveštaj direktora TOC-a pukovnika dr Saše Veselinovića o stanju, sposobnostima i realizaciji težišnih zadataka.

U sedištu ustanove u Kumodražu, obišao je ispitne laboratorije sektora za elektroniku i metrologiju, dok je u nastavku obilaska u Nikincima prisustvovao poligonskim ispitivanjima naoružanja i vojne opreme.

Tehnički opitni centar je naučnoistraživačka ustanova Vojske Srbije, neposredno potčinjena Upravi za razvoj i opremanje (J-5) Generalštaba, sa osnovnim zadatkom ispitivanja naoružanja i vojne opreme i metrološkog obezbeđenje jedinica i ustanova Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

U pratnji zamenika načelnika Generalštaba tokom obilaska bio je načelnik Uprave za razvoj i opremanje (J-5) brigadni general Milan Popović.