11. jul 2024 11:06

Bulat: Srbija učešćem na konferenciji u Majncu stavljena na mapu svetske naučne zajednice

Izvor: TANJUG

podeli vest

Bulat: Srbija učešćem na konferenciji u Majncu stavljena na mapu svetske naučne zajednice

Foto: Tanjug

MAJNC - Regionalna direktorka kompanije Merk za Jugoistočnu Evropu Ina Bulat izjavila je danas da je Srbija učešćem na naučnoj konferenciji "Uvid u budućnost" stavljena na mapu svetske naučne zajednice.

Ona je za Tanjug rekla da su predstavnici Srbije time imali priliku da se susretnu sa vodećim svetskim naučnicima i kompanijama, kao i da je to značajno da bi Srbija bila lider u inovacijama.

"Učešće Srbije i ministarke nauke Jelene Begović na konferenciji učinilo nas je ponosnim, jer se Srbija kao zemlja pominje i što je stavljena na mapu svetske naučne mape“, rekla je Bulat.

Ona je dodala i da je to deo memoranduma potpisanog sa vladom, koji podrazumeva i izgradnju naučne zajednice, pomoć mladim naučnicima, naučnicima u razvoju i onima koji su već stasali da dobiju neke nagrade.

Dvodnevna naučna konferencija u Majncu okupila je više od 2.500 učesnika, među kojima je i sedam dobitnika Nobelove nagrade, a glavne teme su bile nauka, tehnološki razvoj, veštačka inteligencija, robotika i druge naučne oblasti.