12. jul 2024 14:34

U Kliničkom centru Vojvodine u nedelju akcija besplatnih preventivnih pregleda

Izvor: TANJUG

podeli vest

U Kliničkom centru Vojvodine u nedelju akcija besplatnih preventivnih pregleda

Foto: Shutterstock.com/fizkes

NOVI SAD - Usled velikog interesovanja građana, Ministarstvo zdravlja u nedelju, 14.07.2024. godine, nastavlja akciju besplatnih preventivnih pregleda, koju sprovodi u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije.

Tom prilikom, u periodu od 8 do 17 časova, u Kliničkom centru Vojvodine biće organizovani preventivni pregledi, za sve građane, i oni bez zdravstvenog osiguranja, biće u prilici da bez zakazivanja i uputa, brzo i efikasno sprovedu merenje krvnog pritiska, urade ultrazvučni pregled štitne žlezde, provere kompletnu krvnu sliku i nivo šećera u krvi u laboratorijama, kao i pregled endokrinologa, u slučaju da je ultrazvučni nalaz štitne žlezde pokazao patološke promene.

I ovoga puta, svi pacijenti kod kojih se uoče nepravilnosti prilikom pregleda ili u rezultatima, biće odmah upućivani na dalju dijagnostiku i preglede već u toku naredne nedelje, saopštio je Klinički centar Vojvodine.

Ministarstvo zdravlja i ovom prilikom izražava zahvalnost svim građanima koji su prethodnih nedelja obavili preglede, i poziva sve da isto učine i ove.

Preventivni pregledi će se sprovesti u Specijalističkoj Poliklinici, (suteren zgrade Poliklinike).

Klinički centar Vojvodine i ovim putem poziva sve građane da obave preventivne preglede i time pozitivno utiču na svoje zdravlje.