9. avgust 2024 23:23

Avion sa 62 putnika srušio se u Brazilu, nema preživelih

Izvor: TANJUG

podeli vest

Avion sa 62 putnika srušio se u Brazilu, nema preživelih

Foto: Felipe Magalhaes Filho via AP/

SAO PAOLO - Putnički avion sa 62 putnika i članova koji se srušio danas u brazilskom mestu Vinjedo, u blizini Sao Paula, počeo je da gubi visinu minut i po pre pada, pokazuju podaci o praćenju leta sa Flajradara24.

U nesreći nema preživelih, potvrdio je predsednik Luis Inasio Lula da Silva.

"Moram da prenesem veoma loše vesti i voleo bih da svi ustanu kako bismo odali poštu minutom ćutanja jer se upravo u gradu Vinjedo, u Sao Paolu, srušio avion sa 58 putnika i četiri člana posade i čini se da su svi poginuli.

Želim da zamolim za minut ćutanja za žrtve", napisao je predsednik Brazila Luiz Inasio Lula da Silva na platformi X (Tviter).

Avion koji se srušio proizveden je 2010. a od 2012. godine je u vlasništvu kompanije Voepass Linhas Aéreas.

Ovo je avionska nesreća sa najvećim brojem žrtava od 2007. godine kada je poginulo 199 ljudi.

Pronađena crna kutija na mestu pada putničkog aviona u Brazilu

Brazilske vlasti su pronašle crnu kutiju na mestu nesreće gde se danas srušio putnički avion u Brazilu, izjavio je sekretar za bezbednost Sao Paula Giljerme Derit.

Medicinski tim je na licu mesta i radi na identifikaciji žrtava, rekao je on na konferenciji za novinare, međutim mnogi posmrtni ostaci žrtava su previše izgoreli da bi mogli vizuelno da se identifikuju, preneo je CNN.

Zvaničnici kontaktiraju članove porodica putnika, rekao je Derit.

Vlasti će uskoro objaviti imena putnika, dodao je on.

Putnički avion sa 61 putnikom i članova posade srušio se danas u brazilskom mestu Vinjedo, u blizini Sao Paula, a u nesreći nema preživelih, javlja Globo.