12. novembar 2023 09:08

Australija: Obustavljaju se lučke operacije zbog ugrožene sajber bezbednosti

Izvor: TANJUG

podeli vest

Australija: Obustavljaju se lučke operacije zbog ugrožene sajber bezbednosti

Foto: Shutterstock.com/ NicoElNino, ilustracija

SIDNEJ - Australijska policija ove nedelje istražuje incident u domenu sajber bezbednosti, koji je prisilio lučkog operatera DP Vorld Australia da od petka obustavi operacije u lukama u nekoliko saveznih država.

"Počeli smo istragu o incidentu i nemamo dalje komentare jer je istraga u toku", rekao je portparol australijske federalne policije, prenosi Rojters.

DP Vorld Australia, deo državnog lučkog giganta iz Dubaija DP Vorld, obustavio je rad na svojim kontejnerskim terminalima u Melburnu, Sidneju, Brizbejnu i Fremantlu u Zapadnoj Australiji, nakon što je u petak otkriveno kršenje sajber bezbednosti.

Iz centrale DP Vorld Australia danas je saopšteno da je u toku "testiranje ključnih sistema neohodnih za nastavak normalnog rada i redovno kretanje tereta".

Kasno u subotu, Nacionalni koordinator za sajber bezbednost, Daren Goldi, imenovan ove godine zbog nekoliko velikih ugrožavanja poverljivih podataka, rekao je da će prekid lučkih operacija "verovatno trajati nekoliko dana" i uticaće na kretanje robe u i izvan zemlje.