30. januar 2024 15:33

Alenu Delonu određena sudska zaštita u uslovima pogoršanja zdravlja

Izvor: TANJUG

podeli vest

Alenu Delonu određena sudska zaštita u uslovima pogoršanja zdravlja

Foto: Shutterstock.com/taniavolobueva, arhiva

PARIZ - Suočen sa neslaganjem dece o tome šta da se radi u uslovima pogoršanja zdravlja čuvenog francuskog glumca Alena Delona, za donošenje svih odluka od sada će biti odgovoran pravni zastupnik.

U presudi od 25. januara, koja je doneta nakon medicinske procene obavljene ranije ovog meseca, navodi se da postoji neslaganje između troje dece Alena Delona, posebno u vezi sa njegovom medicinskom negom i njenim praćenjem, preneo je BFM TV.

S obzirom na sukob oko punoletne osobe, neophodno je odrediti sudskog agenta za zaštitu odraslih, neutralnog i nepristrasnog da im pomogne, dodaje se u presudi.

Kako je navedeno na sajtu service-public.fr, pravna zaštita je kratkoročna zaštitna mera, manje restriktivna od starateljstva.

"Sudija može imenovati jednog ili više posebnih mandatara za obavljanje određenih radnji zastupanja ili pomoći, koje zaštita lica čini neophodnim. To uključuje, na primer, korišćenje bankarskog ulaganja ili prodaju kuće", navodi sajt.

Ova mera traje godinu dana i može se obnoviti samo jednom.

Dotična osoba zadržava pravo da obavlja sve funkcije, osim onih koje su poverene agentu.

U slučaju Alena Delona, radi se o radnjama u vezi sa njegovim medicinskim praćenjem.

Prema saznanjima BFM TV, Me Ajela, advokat Alena Delona i njegove kćerke Anuke, podnela je 9. januara molbu tužiocu.

I novi advokat Anuke Delon, učinio je isto pre nekoliko dana, tražeći da sud interveniše.

"Ako ovo može da pomogne da se stvari isprave i da spreči advokate da pričaju o bolesti mog oca, a da nisu čak ni pregledali dosije, to je dobra stvar. Ova medicinska kontroverza će se završiti jednom zauvek", rekao je i Entoni, najstariji sin Alena Delona.