28. maj 2024 13:41

Milan Marinović učestvovao na forumu u Zadru o strategijama za podizanje svesti o zaštiti podataka

Izvor: TANJUG

podeli vest

Milan Marinović učestvovao na forumu u Zadru o strategijama za podizanje svesti o zaštiti podataka

Foto: TANJUG/JADRANKA ILIĆ

ZADAR - Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Milan Marinović učestvovao je na dvodnevnom sastanku "Inicijative 20i7" u Zadru na kome je sa kolegama iz bivše Jugoslavije razmenio dragocena iskustva o strategijama i alatima za podizanje svesti o zaštiti podataka.

"Inicijativa 20i7" predstavlja forum za saradnju nadzornih tela za zaštitu podataka iz regije bivše Jugoslavije, u skladu sa Deklaracijom o saradnji tela za zaštitu podataka, koja je potpisana 2017. godine na prvom sastanku Inicijative, na predlog slovenačkog tela za zaštitu podataka, a ove godine je u organizaciji Agencije za zaštitu osobnih podataka Republike Hrvatske (AZOP) održan u Zadru od 27. i 28. maja", saopštio je Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti.

Učesnici sastanka su govorili o izazovima sa kojima se suočavaju zemlje u regionu kada je u pitanju zaštita podataka, analizirli mogućnosti unapređenja privatnosti u generativnim sistemima veštačke inteligencije i drugim važnim temama.