16. septembar 2024 11:55

Beč: Stotinak putnika zaglavljeno na kruzeru zbog poplava

Izvor: TANJUG

podeli vest

Beč: Stotinak putnika zaglavljeno na kruzeru zbog poplava

Foto: AP Photo/Heinz-Peter Bader

BEČ - Zbog poplava izazvanih obilnom kišom, desetine putnika na švajcarskom kruzeru moraju da ostanu u Beču jer ne mogu da napuste brod.

Plovidba Dunavom je obustavljena, a most do pristaništa poplavljen, tako da putnici ne mogu da siđu sa broda, prenosi Tagesšpigel.

Oko 100 putnika i oko 40 članova posade trenutno ne smeju da napuste brod "Turgau prestiž", koji je privezan za obalu, prenela je švajcarska televizija SRF pozivajući se na turističku kompaniju Turgau Travel.

Prema izveštajima medija, u Beču su nasukani i drugi brodovi za krstarenje.

Beč: Zbog obilnih padavina saobraćaj delimično obustavljen, do nekih zgrada samo čamcem

U Austriji, koja je pogođena obilnim padavinama koje je centralnoj i istočnoj Evropi doneo ciklon Boris, najteža istuacija sa poplavama je u pokrajini Donja Austrija, koja je u nedelju proglašena za područje katastrofe.

Zbog obilnih padavina saobraćaj u Beču danas je delimično obustavljen, škole su u vanrednom režimu, mnoge ulice su zatvorene, a do nekih zgrada se može doći samo čamcem, javljaju austrijski mediji.

List Hojte prenosi da je javni prevoz u zastoju i da je podzemna železnica delimično zatvorena zbog kvarova metroa usled poplava izazvanih obilnim kišama.

Bečki Kurir navodi da se u glavnom gradu Austrije do nekih zgrada može doći samo čamcem.