10. oktobar 2023 08:53

Ubijen vozač koji je udario u kineski konzulat u San Francisku; Odeljenje za vize konzulata privremeno zatvoreno

Izvor: TANJUG

podeli vest

Ubijen vozač koji je udario u kineski konzulat u San Francisku; Odeljenje za vize konzulata privremeno zatvoreno

Foto: Bay Area News Group via AP/Jane Tyska

SAN FRANCISKO - Policija je ubila osobu koja se vozilom zaletela i udarila u zgradu kineskog konzulata u San Francisku, saopštile su američke vlasti.

Vozač je u ponedeljak po podne po lokalnom vremenu udario u predvorje Generalnog konzulata Narodne Republike Kine, koji se bavi vizama, izjavila je portparolka policije San Franciska Ketrin Vinters, prenosi CNN.

Ona je rekla da je policija reagovala u roku od nekoliko minuta i upucala vozača u predvorju. Vozač je prebačen u bolnicu, gde je konstatovana smrt. Nije poznato koliko je ljudi bilo u konzulatu kada se incident dogodio, ali Vinters je rekla da niko drugi nije povređen. Ona nije odgovorila na pitanje zašto je policija otvorila vatru, ni da li je ubijena osoba bila naoružana. Vinters nije rekla da li je udes bio nameran, niti je dala bilo kakve druge informacije o osobi ili incidentu.

Odeljenje za vize kineskog konzulata u San Francisku privremeno zatvoreno

Odeljenje za vize kineskog konzulata u San Francisku privremeno je zatvoreno, nakon što je automobil udario u zgradu konzulata, saopšteno je na VeĆat-u kineskog konzulata.

Prethodno je policija saopštila da je ubila osobu koja je automobilom uletela u zgradu konzulata Kine u San Francisku.