26. januar 2024 23:59

Zaplenjeno oko stotinu egzotičnih životinja iz kuće na Long Ajlendu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Zaplenjeno oko stotinu egzotičnih životinja iz kuće na Long Ajlendu

Foto: Shutterstock.com/ALDECA studio, ilustracija

NJUJORK - Vlasti Njujorka su zaplenile oko stotinu životinja iz kuće na Long Ajlendu, među kojima je bio veliki broj egzotičnih vrsta - uključujući ogromnog afričkog puža, kornjaču sulkatu i južnoameričkog noja.

Životinje, od kojih su neke ugrožene vrste, otkrile su državne i lokalne vlasti u podrumu i dvorišnoj šupi kuće u predgrađu Nort Belmor, oko 24 kilometra istočno od Njujorka.

Vlasnik menažerije je optužen za 30 prekršaja vezanih za ilegalno posedovanje životinja, prema dobrotvornoj organizaciji za zastupanje životinja "Humane Long Island".

„Imao je mnogo životinja kojima nije mesto u predgrađu, tačka. Pogotovo ne u nečijoj šupi ili podrumu“, rekao je Džon Di Leonardo, predsednik i izvršni direktor organizacije, koja je preuzela starateljstvo nad nekoliko desetina životinja, uključujući petomesečnu ženku južnoameričkog noja po imenu Edi pronađenu u prepunom podrumu, prenosi Asošiejted pres.

Di Leonardo je rekao da mu je čovek rekao da je naručio jaje noja preko interneta dok je bio pijan.

Iz policije su naveli da ne mogu da imenuju vlasnika životinja, koji živi u kući sa roditeljima, jer je istraga u toku.

U saopštenju se navodi da je istraga otvorena nakon što je muškarac počeo da se pojavljuje sa životinjama na događajima kao što su rođendanske predstave i ulični sajmovi.