15. avgust 2024 17:44

Abas: Otići ću u Gazu, moj život nije vredniji od života dece

Izvor: TANJUG

podeli vest

Abas: Otići ću u Gazu, moj život nije vredniji od života dece

Foto: AP Photo/Ali Unal

ANKARA - Palestinski predsednik Mahmud Abas izjavio je da je doneo odluku da poseti Pojas Gaze i da njegov život nije vredniji od života dece u Gazi.

"Nije nam preostalo mnogo rešenja, zbog toga smo ja i celo palestinsko rukovodstvo odlučili da odemo u Gazu, moj život nije vredniji od života dece u Gazi", rekao je Abas, prenela je Anadolija.

On je na vanrednoj sednici turskog parlamenta izrazio posebnu zahvalnost zbog stava Turske koja pod vođstvom predsednika Redžepa Tajipa Erdogana zagovara i brani legitimna prava palestinskog naroda.

"Nastavićemo da stojimo čvrsto i nećemo napustiti svoju zemlju", poručio je Abas i istakao da "izraelski ratni zločinci neće proći nekažnjeno zbog svojih zločina".

Abas je poručio da bez Gaze ne može biti ni države Palestine.

"Naš narod će bez obzira na sve proterati okupatore", kazao je Abas.

On je naglasio je da se palestinski narod odupire "cionističkom pokretu" koji teži kontrolisanju čitavog regiona.

Abas je uputio apel svima da pomognu u oslobađanju više od 10.000 Palestinaca zatočenih u izraelskim zatvorima i zahvalio je Turskoj zbog slanja desetina hiljada tona humanitarne pomoći narodu u Gazi.

"Radimo na jedinstvu Palestine, jer najbolji put ka pobedi ide kroz jedinstvo. Zahvaljujem svima koji nam u tome pomažu na čelu sa Turskom", kazao je Abas.

On je poručio da je izraelski okupator osuđen na nestanak.

"Palestina će biti slobodna. Zahvaljujem Turskoj, njenom narodu i predsedniku Erdoganu na podršci Palestini", naglasio je palestinski predsednik.

Abasov govor u trajanju od 46 minuta propraćen je ovacijama turskog predsednika Erdogana, poslanika i drugih gostiju.

On je dodao i da želi da ode u Jerusalim ali nije precizirao kada bi do te posete moglo doći.

Palestinski predsednik Mahmoud Abas doputovao je u sredu u Ankaru i sastao se sa turskim kolegom Redžepom Tajipom Erdoganom i drugim turskim zvaničnicima.