8. oktobar 2024 16:47

Petronijević: Svi smo zabrinuti zbog onog što se dešava Radovanu Karadžiću

Izvor: TANJUG

podeli vest

Petronijević: Svi smo zabrinuti zbog onog što se dešava Radovanu Karadžiću

Foto: shutterstock.com/Northfoto, ilustracija

ISTOČNO SARAJEVO - Advokat Goran Petronijević izjavio je danas da su svi zabrinuti zbog onog što se dešava prvom predsedniku Republike Srpske Karadžiću, koji služi zatvorsku kaznu u Velikoj Britaniji, i istakao da se događaju čudne stvari. Petronijević je u izjavi za Srnu, nakon što je Karadžićeva kćerka Sonja objavila da je njen otac odvezen u bolnicu bez ikakvog objašnjenja, rekao da je zabrinut zbog svega što se dešava.

"Gledaćemo da što pre saznamo detalje šta se događa. Jer sve stvari koje se tamo oko (Kradžića) njega događaju su vrlo čudne, pa i ovo", rekao je Petronijević, koji je član tima odbrane Karadžića.

On je bio začuđen takvim ponašanjem prema Karadžiću.

 "Svi smo kolektivno zabrinuti kada god se to dogodi. Mi znamo da mu je ozbiljno narušeno zdravlje. Svaka njihova aktivnost tamo... oni ne reaguju do zadnjeg trenutka", rekao je Petronijević.

Kćerka: Radovan Karadžić prebačen iz zatvora u bolnicu bez ikakvih objašnjenja

Prvi predsednik Republike Srpske Radovan Karadžić, koji služi zatvorsku kaznu u nehumanim uslovima u Velikoj Britaniji, odvezen je u bolnicu bez ikakvog objašnjenja i prava da se javi porodici, rekla je danas njegova kćerka Sonja Karadžić Jovičević i istakla da u Britaniji prave alibi i čine nešto izuzetno sumnjivo.

Ona je u izjavi za Srnu rekla da je Karadžić odvezen juče u poslepodnevnim časovima i da mu je tamo saopšteno da će biti zadržan do daljeg u bolnici.

"Više od sedam časova držan je u jednoj maloj prostoriji. Nije mu bilo dozvoljeno da uzima hranu, da dobije lekove niti da ide u toalet", navela je Karadžić Jovičević.

Ona je konstatovala da su se za to vreme promenile četiri smene po četiri čuvara.