22. februar 2023 11:11

Vang Ji i Sergej Lavrov potvrdili posvećenost razvoju rusko-kineskih odnosa

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vang Ji i Sergej Lavrov potvrdili posvećenost razvoju rusko-kineskih odnosa

Foto: Alexander Nemenov/Pool Photo via AP/Alexander Nemenov

MOSKVA - Kina ostaje posvećena razvoju odnosa sa Rusijom, u trenutku nestabilne situacije u svetu, rekao je direktor Kancelarije Komisije za spoljne poslove Centralnog komiteta Komunističke partije Kine (KPK) Vang Ji šefu ruske diplomatije Sergeju Lavrovu tokom sastanka danas u Moskvi.

„Bez obzira na to kako se međunarodna situacija može promeniti, Kina ostaje posvećena održavanju pozitivnih trendova u razvoju odnosa sa Rusijom“, rekao je Vang, prenosi TASS.

 

On je Lavrovu kazao i da se nada da će postići nove sporazume.

"Spreman sam da razmenim mišljenja sa vama, dragi prijatelju, o pitanjima od zajedničkog interesa i očekujem da postignemo nove sporazume", rekao je Vang.

Lavrov je tokom sastanka naglasio da Moskva i Peking pokazuju koheziju i spremnost da deluju u odbrani interesa onog drugog.

"Naši odnosi se razvijaju sigurno i dinamično, i uprkos velikim turbulencijama na svetskoj sceni, pokazujemo solidarnost i spremnost da štitimo interese jedni drugih na osnovu poštovanja međunarodnog prava i centralne uloge UN", rekao je ruski ministar.

Lavrov je čestitao Vang Jiju na imenovanju na visoku funkciju direktora Kancelarije Komisije za spoljne poslove Centralnog komiteta Komunističke partije Kine (KPK).

"Uveren sam da će vaš rad na vašoj novoj funkciji dodatno ojačati kontinuitet rusko-kineskih odnosa strateške interakcije i sveobuhvatnog partnerstva", kazao je šef ruske diplomatije, prenosi TAS S.