7. mart 2023 13:44

Lukašenko: Uhapšen ukrajinski terorista i 20 pomagača zbog pokušaja sabotaže na aerodromu, Zelenski znao za operaciju

Izvor: TANJUG

podeli vest

Lukašenko: Uhapšen ukrajinski terorista i 20 pomagača zbog pokušaja sabotaže na aerodromu, Zelenski znao za operaciju

Foto: Shutterstock.com/Drop of Light, arhiva

MINSK - Belorusija je danas uhapsila ukrajinsku "terorističku grupu" povezanu sa obaveštajnim službama Kijeva zbog pokušaja sabotaže na beloruskom aerodromu, saopštio je predsednik Aleksandar Lukašenko.

Lukašenko je govorio je o pritvaranju "teroriste ukrajinskih specijalnih službi", kao i 20 njegovih saučesnika, koji su umešani u pokušaj sabotaže na avionu radaru A-50 na aerodromu Mačulišči, i naglasio da je predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski morao da bude upoznat sa takvom operacijom, prenosi Belta.

On je ovo saopštio prilikom uručenja državnih priznanja  promovisanja visokih oficira i naglasio da su oni na ovu svečanost došli sa "poklonom", navodi beloruska agencija.

Kijev ne može da uvuče Minsk u sukob u Ukrajini po komandi SAD

Kijev pokušava da uvuče Belorusiju u sukob u Ukrajini po komandi Vašingtona, ali u tome neće uspeti, izjavio je danas Aleksandar Lukašenko.

"Ako to planiraju, a znam da po komandi Amerikanaca žele da nas uvuku u rat koji je već u toku širom Evrope, greše", rekao je on, prenosi BelTA.

Ranije danas, Lukašenko je rekao da su agent ukrajinskih specijalnih službi i više od 20 njegovih saučesnika privedeni u Belorusiji nakon pokušaja sabotaže avion za rano upozoravanje A-50. Prema rečima beloruskog predsednika, avion nije pretrpeo "nikakva ozbiljna oštećenja, već, kako kažu, ogrebotine i rupu na trupu".