1. jun 2023 15:24

Lukašenko: Litvanija, Poljska i Ukrajina kuju zaveru da nasilno sruše vladu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Lukašenko: Litvanija, Poljska i Ukrajina kuju zaveru da nasilno sruše vladu

Foto: Belarus' Presidential Press Office via AP/

MINSK - Litvanija, Poljska i Ukrajina kuju zaveru da nasilno sruše belorusku vladu, ali Minsk to neće dozvoliti, izjavio je danas beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko na sednici Saveta šefova bezbednosnih agencija i specijalnih službi.

''Što se tiče Belorusije, želim da napomenem da se u Poljskoj, Litvaniji i, nažalost, Ukrajini obučavaju pripadnici ilegalnih oružanih formacija i pokušavaju da se stvore ekstremističke spavače ćelije direktno u zemlji. O tome svedoče nedavne činjenice'', rekao je Lukašenko.

On je ocenio da se piprema scenario nasilnog preuzimanja vlasti, prenosi TASS.

''To je ono što vidimo i nećemo dozvoliti da se desi'', rekao je Lukašenko.

Na sednici je govorio i državni sekretar Saveta bezbednosti Belorusije Aleksandar Volfovič, koji je istakao da razmeštanje ruskog taktičkog nuklearnog oružja u Belorusiji treba posmatrati kao odgovor na neprijateljske akcije Zapada.

''Mi preduzimamo mere, uključujući i sisteme odvraćanja. Naravno, pre svega sa našim strateškim partnerom, Ruskom Federacijom, kao i sa našim istorijskim partnerima: kolegama iz Ugovora o kolektivnoj bezbednosti '', rekao je on i dodao da je razmeštanje nuklearnog oružja u Belorusiji iznuđen korak u cilju ''hlađenja usijanih glava zapadnih političara''.