24. jun 2023 13:42

Putin: Organizatori pobune odgovaraće za izdaju

Izvor: TANJUG

podeli vest

Putin: Organizatori pobune odgovaraće za izdaju

Foto: , Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP/Gavriil Grigorov

MOSKVA - Organizatori pobune će odgovorati za izdaju svoje domovine, poručio je ruski predsednik Vladimir Putin u televizijskom obraćanju u subotu.

"Oni koji su organizovali i planirali oružanu pobunu, koji su nosili oružje protiv svojih saboraca, izdali su Rusiju i za to će odgovarati", naglasio je Putin.

Ruski predsednik Vladimir Putin je u obraćanju Rusima, nazvao pokušaj da se društvo podeli udarcem nožem u leđa. "Akcije koje cepaju naše jedinstvo su u stvari čin otpadnika od svog naroda, od saboraca koji se sada bore na frontu. Ovo je udarac nožem u leđa našoj zemlji i našem narodu“, rekao je Putin.

Prevelike ambicije i lični interesi Prigožina doveli do izdaje Rusije

Ruski predsednik Vladimir Putin ocenio je danas da su "prevelike ambicije i lični interesi doveli do izdaje Rusije".

„Prevelike ambicije i lični interesi doveli su do izdaje naše zemlje i našeg naroda, i do stvari za koju su se, rame uz rame sa ostalim našim jedinicama i podjedinicama, borili borci i komandanti Vagnerove grupe", rekao je on u obraćanju, prenosi Raša tudej.

Napomenuo je da će narod i zemlja biti zaštićeni od bilo kakvih pretnji, uključujući „unutrašnju izdaju“. Putin je ranije rekao da su Oružane snage Rusije dobile "neophodnu naredbu zbog pokušaja oružane pobune".