25. jun 2023 14:51

Putin uveren u ostvarenje ruskih planova za Ukrajinu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Putin uveren u ostvarenje ruskih planova za Ukrajinu

Foto: Russian Presidential Press Service via AP/

MOSKVA - Predsednik Rusije Vladimir Putin iskazao je uverenje da će biti u ostvareni ruski planovi za Ukrajinu, javlja Rojters.

Kako prenosi britanska agnecija, on je to rekao u intervjuu za televiziju Rusija 1, koji je, kako se čini, snimljen pre neuspele pobune pripadnika privatne vojne kompanije "Vagner".

"Osećamo samopouzdanje i naravno, u poziciji smo da realizujemo sve planove i zadatke koji su pred nama“, rekao je Putin.

On je rekao da se to odnosi i na odbranu zemlje i na specijalnu vojnu operaciju i na privredu u celini i njene pojedinačne oblasti. Putin je kazao da specijalna vojna operacija u Ukrajini kod njega ima prioritet.

On je istakao da je u stalnom kontaktu sa Ministarstvom odbrane.

"Pa, naravno, dajem (tome) prioritet. Dan počinjem time i time ga završavam", rekao je Putin u intervjuu za program "Moskva.Kremlj.Putin" na televiziji Rusija 1, odgovarajući na pitanje koliko vremena posvećuje toku specijalne vojne operacije, prenela je agencija RIA Novosti.

Prema njegovim rečima, on ima sastanke i telefonske razgovore.

"Postoje konferencije i sastanci, telefonski razgovori, razgovori o pitanjima vezanim za proizvodnju, koja se uspostavlja, vojno-industrijskog kompleksa, sa direktorima preduzeća, rukovodiocima preduzeća, sa onima koji koriste te snage i sredstva, ova tehnička sredstva, ovo oružje. Govorimo o njihovoj efikasnosti, govorimo o tome gde i na čemu još treba da radimo, gde i šta nedostaje. Govorimo o tome kako, na koje načine, kojim koracima, kojim tempom treba da pojačamo naše napore", rekao je Putin.

Povećanje tempa i obima proizvodnje naoružanja za potrebe specijalne operacije ne bi trebalo da ide na račun društvenih obaveza prema građanima, rekao je Putin.

"Naravno, uvek govorimo o finansijskoj podršci, uvek, kako bi proizvodnja naoružanja i opreme tekla pravim tempom i u pravom obimu, odgovarajućeg kvaliteta, a da istovremeno ispunimo sve naše društvene obaveze prema zemlji, prema ljudima, da bismo rešili socijalne probleme", kazao je Putin, govoreći o razgovorima sa čelnicima preduzeća odbrambene industrije.

On je napomenuo da se to odnosi na medicinu, građevinarstvo, izgradnju puteva, obrazovanje.

"Sve treba da bude u skladu, da tako kažem, jedno sa drugim, uključujući i naše napore u oblasti povećanja odbrambenih sposobnosti, ne bi trebalo da šteti glavnom! A glavno je temelj. A temelj je ekonomija", rekao je predsednik Rusije.

On je podsetio da su svi makroekonomski pokazatelji u zemlji normalni, inflacija je 2,3 odsto, nezaposlenost minimalna, "izgradnja je u poslednjih godinu dana rekordna i tempo se održava", planovi za razvoj primarne zdravstvene zaštite se u potpunosti realizuju.

"Sve ovo... stvara situaciju u kojoj osećamo samopouzdanje. I, naravno, u stanju smo da realizujemo sve planove i zadatke sa kojima se suočavamo, a tiču se privrede u celini i njenih pojedinačnih oblasti", naglasio je Putin.

On je dodao da sve to mora da se radi non-stop.

"Prvo, idem u krevet prilično kasno u poslednje vreme... Ali, naravno, uvek moram da budem u kontaktu. To se dešava. Uvek, uvek u kontaktu sa važnim stvarima u bilo koje doba dana i noći", naglasio je Putin.