31. avgust 2023 11:39

Ben Volas podneo ostavku na mesto britanskog ministra odbrane; Grant Šaps imenovan za novog ministra odbrane

Izvor: TANJUG

podeli vest

Ben Volas podneo ostavku na mesto britanskog ministra odbrane; Grant Šaps imenovan za novog ministra odbrane

Foto: PA via AP/Yui Mok

LONDON – Ben Volas podneo je danas ostavku na mesto britanskog ministra odbrane nakon četiri godine na toj funkciji, prenosi Gardijan.

Premijer Riši Sunak pohvalio je "stratešku dalekovidost" svog bivšeg ministra u suočavanju sa ratom u Ukrajini i saopštio da je Volas igrao ključnu ulogu u evakuaciji iz Avganistana.

Njegova ostavka će verovatno dovesti do mini rekonstrukcije vlade, navodi britanski list.

Grant Šaps imenovan za novog ministra odbrane

Grant Šaps imenovan je za novog britanskog ministra odbrane nakon što je Ben Volas podneo ostavku na tu dužnost u okviru mini rekonstrukcije vlade. Šaps je do sada obavljao funkciju ministra za energetiku, a njega će na toj dužnosti zameniti Kler Kutinjo, dosadašnja ministarka prosvete.

Premijer Riši Sunak brzo je postavio Šapsa na mesto ministra odbrane nakon što je Volas danas podneo ostavku, objavili su britanski mediji.

"Počastvovan sam što me je Riši Sunak imenovao za ministra odbrane. Želeo bih da odam priznanje za ogroman doprinos koji je Ben Volas dao odbrani i globalnoj bezbednosti Ujedinjenog Kraljevstva u poslednje četiri godine", napisao je Šaps na platformi X (Tviter).