18. septembar 2023 10:25

U napadima na Herson poginule dve osobe, više povređenih

Izvor: TANJUG

podeli vest

U napadima na Herson poginule dve osobe, više povređenih

Foto: AP Photo/Libkos/LIBKOS

KIJEV - Dve osobe su poginule u Hersonu tokom noćašnjih napada ruskih snaga na Ukrajinu, saopštili su ukrajinski zvaničnici.

Guverner Hersona Oleksandar Prokudin rekao je da su u ruskom napadu u tom regionu poginuli muškarac (72) i jedna starija žena, kao i da su još tri osobe ranjene, ali nije izneo detalje o povređenima.

Dodao je da su u jutrošnjem napadu dronom na grad Berislav povređene četiri osobe, prenosi Rojters.

"Okupatori su namerno napali mesta puna ljudi, bacili su projektile u blizini lokalne autobuske stanice", rekao je on.

Guverner regiona Odesa Oleh Kiper kaže da se na meti napada našao i okrug Izmail gde se nalaze luke na Dunavu koje se koriste za izvoz žitarica.

On je kazao da je uništeno 11 dronova u tom regionu i da je pogođen jedan rekreativni objekat u gradu Vulkovu.

Guverner susednog regiona Nikolajev rekao je da su ostaci oborenih dronova izazvali požar u jednoj nenaseljenoj zgradi koji je ugašen.

Rojters dodaje da nije u mogućnosti da nezavisno proveri ove navode.

Ukrajinska vojska jutros je objavila da su ruske snage pokrenule "veliki" napad projektilima i dronovima na Odesu na jugu Ukrajine.

Ukrajinsko ratno vazduhoplovsto objavilo je da je uništilo 18 od 24 drona kamikaza, koji su leteli prema regionima Nikolajev i Odesa, prenosi Rojters.

Tvrde da su uništili i svih 17 krstarećih projektila koji su lansirani iz ruske jugozapadne regije Volgograd. Projektili su uništeni u regionima Dnjepropetrovsk, Poltava i Kmelmicki.