1. novembar 2023 07:16

Blinken razgovarao sa Majkom Džonsonom o pomoći Ukrajini

Izvor: TANJUG

podeli vest

Blinken razgovarao sa Majkom Džonsonom o pomoći Ukrajini

Foto: AP Photo/Manuel Balce Ceneta

VAŠINGTON - Američki državni sekretar Entoni Blinken održao je prvi lični sastanak sa novoizabranim predsedavajućim Predstavničkog doma Majkom Džonsonom, tokom kojeg je razgovarao o potrebi da se nastavi podrška Ukrajini, Izraelu i drugim važnim pitanjima, saopštio je portparol američkog Stejt departmenta Metju Miler na brifingu za medije.

„Bio je to uvodni sastanak, kada je državni sekretar imao priliku da se prvi put sretne sa predsedavajućim Predstavničkog doma sa kojim je razgovarao o nizu pitanja, pre svega o zahtevu za dodatna sredstva za podršku Ukrajini i podršci Izraelu, kao i o isporuci humanitarne pomoći Gazi i drugim oblastima“, rekao je Miler, prenosi Ukrinform.

Prema njegovim rečima, američki državni sekretar je razgovarao sa Džonsonom o najnovijim diplomatskim naporima u regionu Bliskog istoka, kao i o primarnim ciljevima oslobađanja talaca, evakuacije američkih državljana i sprečavanja širenja sukoba.

Blinken je danas sa američkim ministrom odbrane Lojdom Ostinom, učestvovao na saslušanjima u Senatu SAD povodom zahteva predsednika Džozefa Bajdena za izdvajanje 106 milijardi dolara za potrebe nacionalne bezbednosti.