30. novembar 2023 13:09

Dačić se u Skoplju sastao sa šeficom finske diplomatije Elinom Valtonen

Izvor: TANJUG

podeli vest

Dačić se u Skoplju sastao sa šeficom finske diplomatije Elinom Valtonen

Foto: TANJUG/MSP/ DIJANA VUKOMANOVIĆ

SKOPLJE - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić sastao se danas sa šeficom finske diplomatije Elinom Valtonen sa kojom je razgovarao o odnosima dveju zemalja i razmeni poseta na svim nivoima.

''U razgovoru je konstatovano da su odnosi između dve zemlje dobri i potvrđena je obostrana spremnost za dalje jačanje međusobnog dijaloga, razmenu poseta na svim nivoima i dalje povezivanje dveju zemalja kroz unapređenje saradnje u velikom broju oblasti, posebno na ekonomskom planu'', navodi se u saopštenju Ministartva spoljnih poslova.

Dodaje da je s finske strane potvrđena podrška procesu evrointegracija Republike Srbije, kao i nastavak ekspertske pomoći.

''Sagovornici su se saglasili u oceni o potrebi unapređivanja parlamentarnog dijaloga, kao i saradnje između drugih državnih institucija, uključujući i ministarstva spoljnih poslova'', stoji u saopštenju Ministarstva.

Dačić je ranije danas doputovao u Skoplje na sastanak OEBS-a.

On će učestvovati na plenarnoj sednici Saveta, a planirano je da održi i više bilateralnih sastanaka sa ministrima spoljnih poslova drugih zemalja.