22. decembar 2023 17:47

Kremlj: Spekulacije WSJ o smrti Prigožina spadaju u petparačke priče

Izvor: TANJUG

podeli vest

Kremlj: Spekulacije WSJ o smrti Prigožina spadaju u petparačke priče

Foto: Shutterstock.com/DADE 72, ilustracija

MOSKVA - Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je danas da je tekst ''Vol strit džurnala'' (WSJ) u kojem se zagovara teorija zavere oko smrti osnivača Vagnera, Jevgenija Prigožina, koji je poginuo u avionskoj nesreći u avgustu, senzacionalčiički, i da spada u kategoriju "petparačkih priča".

"U poslednje vreme, nažalost, Vol strit džurnal sve više zalazi u petparačke priče", rekao je Peskov novinarima, preneo je TASS.

Dodao je da je Kremlj upoznat sa tekstom WSJ, ali da ne želi da ga komentariše jer, kako je rekao, takvi primeri tabloidnog novinarstva "teško da su vredni zvaničnog komentarisanja".

Avion koji je leteo od Moskve ka Sankt Peterburgu srušio se 23. avgusta u regionu Tver, a osim Prigožina, poginulo je još devet ljudi.

Nakon nesreće, ruske vlasti su podnele krivične prijave zbog kršenja pravila o bezbednosti u vazdušnom saobraćaju.

Kako prenosi ''Moskov tajms'', WSJ je prethodno, pozivajući se na zapadne i ruske bezbednosne zvaničnike, objavio članak u kojem tvrdi da je plan da se likvidira Prigožin nastao u junu posle pobune Vagnera, a da je organizator ubistva bio Nikolaj Patrušev, sekretar Saveta bezbednosti Ruske Federacije.