22. januar 2024 10:40

Nariškin: SAD počele da formiraju kolonijalnu administraciju u Ukrajini

Izvor: TANJUG

podeli vest

Nariškin: SAD počele da formiraju kolonijalnu administraciju u Ukrajini

Foto: Shutterstock.com/ YuryKara, ilustracija

MOSKVA - SAD su počele da formiraju kolonijalnu administraciju u Ukrajini u okviru politike koja ima za cilj potpuno potčinjavanje te zemlje, izjavio je danas direktor ruske spoljne obaveštajne službe Sergej Nariškin.

"Prema planu Vašingtona, administraciju će činiti Ukrajinci koji su prošli obuku na Zapadu i zakleli se na odanost američkim interesima", istakao je on u saopštenju koje je objavila ruska spoljna obaveštajna služba (SVR), prenosi TASS.

Prema njegovim rečima ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski nastaviće da igra po američkom diktatu jer Vašington ima dovoljno kompromitujućih dokaza da ga uništi.

"Zelenski shvata da kompromitujući dokazi koje Amerikanci imaju protiv njega mogu da ga unište kao predsednika i on će zato nastaviti da igra na muziku svojih američkih gospodara", istakao je Nariškin.

Ocenjuje da SAD stalno povećavaju vazalnu zavisnost Kijeva od Vašingtona jer su, kako kaže, američki savetnici zastupljeni u svim ključnim vladinim agencijama Ukrajine.

"To je slično načinu na koji su Anglosaksonci slali svoje političke agente da zapravo vladaju i kontrolišu lokalne vlasti u svojim kolonijama tokom Britanskog carstva", zaključio je Nariškin.