27. februar 2024 19:16

Zelenski sa Bin Salmanom razgovarao o ukrajinskoj formuli mira

Izvor: TANJUG

podeli vest

Zelenski sa Bin Salmanom razgovarao o ukrajinskoj formuli mira

Foto: Saudi Royal Palace via AP/Bandar Aljaloud

RIJAD - Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski saopštio je danas da je sa saudijskim princem Mohamedom bin Salmanom razgovarao o formuli mira za rat u Ukrajini.

"Imao sam smislen i iskren razgovor sa njegovim kraljevskim visočanstvom, prestolonaslednikom Mohamedom bin Salmanom. Razgovarali smo o tačkama Formule mira i napretku koji se može postići u njihovoj primeni", napisao je Zelenski na društvenoj mreži X.

Dodao je da rukovodstvo Saudijske Arabije može da pomogne u pronalaženju "pravičnih rešenja".

"Cenimo posvećenost njegovog kraljevskog visočanstva obnavljanju istinskog mira i zahvalni smo na njegovim savetima i podršci", naveo je Zelenski.

Ukrajinski predsednik je dodao da je sa saudijskim zvaničnikom razgovarao i o pripremi za Globalni samit mira u Švajcarskoj koji će biti održan kasnije ove godine.

"Razgovarali smo o suštini samita i koracima koji se mogu preduzeti za vraćanje istinske bezbednosti Ukrajini, Evropi i globalnoj zajednici nacija", napisao je Zelenski.

Pored toga, ukrajinski predsednik je sa Bin Salmanom razgovarao i o potencijalnom razvoju ekonomske i tehnološke saradnje dve zemlje.