7. april 2024 10:49

Iranski šef diplomatije u Omanu, prvom odredištu svoje bliskoistočne turneje

Izvor: TANJUG

podeli vest

Iranski šef diplomatije u Omanu, prvom odredištu svoje bliskoistočne turneje

Foto: AP Photo/Vahid Salemi

DUBAI - Nedelju dana nakon smrtonosnog izraelskog napada na konzulat Irana u Damasku, iranski ministar spoljnih poslova Hosein Amirabdolahijan doputovao je u posetu Omanu, prvo odredište svoje regionalne turneje, saopštilo je danas iransko MSP.

Amirabdolahijan putuje na bliskoistočnu truneju kao šef političke i paralamentarne delagacije Irana na bilateralne razgovore o regionalnim pitanjima, među kojima je i rat u Pojasu Gaze, prenosi Rojters.

Izraelski ratni avioni bombardovali su u ponedeljak kompleks iranskog diplomatskog predstavništva u Siriji, a u napadu je poginulo sedam visokih oficira Iranske revolucionarne garde (IRG).

Sjedinjene Američke Države su u stanju visoke pripravnosti i spremaju se za moguću odmazdu Irana i napade na izraelske ili američke ciljeve u regionu, izjavio je u petak jedan američki zvaničnik.

Izraelska vojska je intenzivirala vazdušne udare na položaje IRG i libanskog Hezbolaha koji podržavaju predsednika Sirije Bašara el Asada.

Na pitanje novinara o prošlonedeljnom napadu na kompleks iranskog diplomatskog predstavništva u Siriji, portparol izraelske vojske je odgovorio: "Ne komentarišemo izveštaje stranih medija".