16. novembar 2022 12:51

Ruski ambasador u Poljskoj pozvan na razgovor

Izvor: TANJUG

podeli vest

Ruski ambasador u Poljskoj pozvan na razgovor

Foto: AP Photo/Evgeniy Maloletka

VARŠAVA - Ruski ambasador u Poljskoj Sergej Andrejev pozvan je na razgovor u ministarstvo spoljnih poslova, nakon incidenta u blizini ukrajinske granice, gde je pala raketa i izazvala eksploziju u kojoj su stradale dve osobe.

Portparol poljskog ministarstva spoljnih poslova Lukaš Jasina rekao je da je sastanak ministra Zbignjeva Raua i ruskog ambasadora trajao "samo četiri minuta", preneo je Si-En-En.

"Ministar Zbignjev Rau i delegacija koja ga je pratila primili su Andrejeva bez ikakve ljubaznosti, bez rukovanja. Ambasadoru je pročitana naša diplomatska nota, koja je slična kominikeu koji smo objavili", rekao je Jasina.

On je za Poljski nacionalni radio rekao da se ruski ambasador, koji je pozvan u utorak, nakon što je projektil pogodio istočnu Poljsku, pojavio oko ponoći na sastanku.

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je ranije danas da su ruski stručnjaci identifikovali kao ostatke rakete ukrajinskog protivvazdušnog sistema S-300 olupinu koja se vidi na poljskim fotografijama objavljenim posle eksplozije u Poljskoj.